· 

Вітаємо переможців XXIII Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості!

У 2023/2024 навчальному році відбувався XXIII Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, який проходить у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення» під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!».

 

Цьогоріч епіграфом конкурсу були обрані слова із поезії Тараса Шевченка «Смійся, лютий враже! Та не дуже, бо все гине, - Слава не поляже» („До Основ’яненка”).

 

У листопаді 2023 — січні 2024 року конкурс проходив у громадах та областях України. Роботи переможців від областей на початку лютого 2024 року були передані оргкомітету конкурсу в м. Київ.

 

Упродовж 22-23 лютого 2024 року в Держаній науковій установі «Інститут модернізації змісту освіти» працювало журі 4-го (фінального) етапу ХХІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості. Компетентне журі розглянуло роботи майже двохсот учасників — переможців обласного етапу конкурсу з усієї України та визначило переможців у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення».

 

Міністерством освіти і науки України у наказі від 03 квітня 2024 року № 445 «Про нагородження переможців 4-го (підсумкового) етапу XXIII Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості»  підбито підсумки конкурсу та оголошено переможців від регіонів нашої країни у кожній з номінацій.

 

Відповідно до рішення журі переможцями фінального етапу конкурсу визнано роботи таких учасників від Тернопільської області:

 

у номінації «Література» – автора есе «Вони стояли і стоятимуть за Україну» Богдану Лівар, ученицю 11 класу Шумського опорного закладу загальної середньої освіти (наставники – Янчук Галина Степанівна та Демчук Галина Ростиславівна);

 

у номінації «Історія України і державотворення» авторів дослідницької роботи «Захисниці України. Минуле та сьогодення» Ірину Лаврик та Анастасію Сидор, учениць 10 класу Підволочиського ліцею (наставник – Довгань Наталія Олексіївна).

 

Відповідно до згаданого наказу МОН України переможців та їхніх керівників буде відзначено дипломами та відомчими нагородами.

 

Найщиріші вітання переможцям та їхнім вчителям!

Нових вам творчих і наукових успіхів та перемог!

При використанні матеріалів сайту обов'язковим є покликання на сайт "Громадянська та історична освіта"


"ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ" - віртуальна спільнота у соціальній мережі Фейсбук

Засновник та адміністратор - Іван Букавин



Тернопіль: