· 

У центрі уваги – підготовка до національного мультипредметного тесту з історії України

Історія України є однією із базових навчальних дисциплін для вступу до закладів вищої освіти. Завдання вчителя зорієнтувати учнів, які вивчають історію у випускних класах школи, на ефективну підготовку до складання зовнішнього незалежного оцінювання/національного мультипредметного тестування з історії України.

 

12 березня 2024 року у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти на платформі сервісу Google Meet відбулася онлайн-нарада «Особливості підготовки до національного мультипредметного тесту в частині «Історія України» у 2024 році». Участь у нараді взяли 113 консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників та вчителів історії закладів загальної середньої освіти Тернопільської області.

 

З особливостями національного мультипредметного тесту у 2024 році та календарем його проведення учасників онлайн-наради докладно ознайомила Ольга Олійник, методист, центру моніторингу якості освіти, ЗНО та аналітичної діяльності ТОКІППО. Вона також проаналізувала відмінності цьогорічного національного мультипредметного тесту у порівнянні з 2023 роком.

 

У своєму виступі Ольга Йосипівна наголосила, що сьогодні опанування програми з історії України для кожного із здобувачів будь-якого рівня освіти є надзвичайно важливим, адже розуміння історичних процесів є основою для відбудови і розвитку нашої країни.

 

Методист з історії, правознавства та громадянської освіти ТОКІППО Іван Букавин здійснив докладний аналіз національного мультипредметного тесту у частині «Історія України» у 2024 році». 

 

Докладно Іван Ярославович зупинився на питаннях забезпечення якісної підготовки учнів до складання національного мультипредметного тесту у частині «Історія України». Зокрема він зазначив, що початок підготовки до складання зовнішнього незалежного оцінювання/національного мультипредметного тесту (ЗНО/НМТ) й увесь процес повторення обов’язково має відбуватися із використанням чинної Програми зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 26.06.2018 № 696.

 

Іван Ярославович розглянув типові помилки, яких припускаються у процесі підготовки учасники НМТ та поділився порадами щодо їхнього уникнення. У добрій нагоді учням випускних класів та абітурієнтам стануть рекомендації вчителів, репетиторів та методистів щодо підготови до успішного складання ЗНО/НМТ з історії України.

 

Під час онлайн-наради було також розглянуто питання особливостей конкурсного відбору підручників з історії та правознавства для учнів 11 класу, що відбудеться 22-28 березня 2024 року.

При використанні матеріалів сайту обов'язковим є покликання на сайт "Громадянська та історична освіта"


"ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ" - віртуальна спільнота у соціальній мережі Фейсбук

Засновник та адміністратор - Іван Букавин



Тернопіль: