· 

На Тернопільщині підбито підсумки обласного етапу XXIII Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості

У 2023/2024 навчальному році відбувається XXIII Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, який проходить у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення» під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!». 

 

Епіграфом цьогорічного конкурсу обрано слова Тараса Шевченка «Смійся, лютий враже! Та не дуже, бо все гине, - Слава не поляже» („До Основ’яненка”).

 

На розгляд журі III етапу конкурсу в Тернопільській області у номінації «Історія України і державотворення» було представлено 21 роботу.

 

Конкурсні роботи у номінації «Історія України і державотворення» створено з використанням значної кількості оригінальних інформаційних джерел, спогадів, фото та відео, публікацій у засобах масової інформації тощо. Роботи пошуково-дослідницького характеру присвячені постатям наших земляків, уродженцям і жителям Тернопільщини, патріотам і героям, військовим, добровольцям і волонтерам, які в минулому і сьогоденні проявили самопожертву, відданість і відвагу у справі захисту України від ворога.

 

Відповідно до спільного рішення оргкомітету і журі переможцями  III етапу конкурсу у номінації «Історія України і державотворення» визнано:

 

Богуша Тимура, Брегу Соломію, Буяр Софію, Величко Анастасію, Голотенко Уляну, Лихолата Вадима, Свірську Кароліну, Томчук Олександру, Тудорів Тамару,  учнів 8 класу, Архитко Аліну та Костецького Андрія, учнів 10 класу Тернопільської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 22 (керівник – Гринюка Богдан Михайлович) – «Суспільно-політичне, економічне та освітнє життя села Коцюбинці впродовж 1914–1939 рр.»;

 

Бойка Богдана та Козлову Анастасію, учнів 9 класу Борщівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. ім. Я. П. Горошка Борсуківської сільської ради (керівник – Волянюк Лілія Михайлівна) – «Родина Харчуків – приклад фанатичної відданості українській національній ідеї та твердої і безкомпромісної боротьби за незалежність України»;

 

Василинчук Анастасію та Волошина Дмитра, учнів 11-го класу Комунального закладу Острівський ліцей Великоберезовицької селищної ради (керівник – Василинчук Олена Володимирівна) – «Діяльність УПА на теренах нашого краю»;

 

Козачук Ольгу, ученицю 11 класу Шумського ліцею (керівник – Приймич Лариса Іванівна) – «Український визвольний рух у 40-х роках ХХ століття на півночі Тернопільщини»;

 

Лаврик Ірину та Сидор Анастасію, учениць 10 класу Підволочиського ліцею (керівник – Довгань Наталія Олексіївна) – «Захисниці України. Минуле та сьогодення».

 

Щирі вітання переможцям та їхнім наставникам!

 

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації від 05.02.2024 № 22/2.1-06 «Про підсумки проведення в області XXIII Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості» роботи переможців від області будуть передані оргкомітету IV (загальноукраїнського) етапу.

 

Всеукраїнське журі у лютому 2024 року підіб’є підсумки XXIII Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості та визначить переможців у кожній з номінацій від кожного регіону.

При використанні матеріалів сайту обов'язковим є покликання на сайт "Громадянська та історична освіта"


"ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ" - віртуальна спільнота у соціальній мережі Фейсбук

Засновник та адміністратор - Іван Букавин



Тернопіль: