· 

У 2024 році вчителі історії, правознавства та громадянської освіти вперше складатимуть сертифікацію

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 01.12.2023 № 1464 «Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2024 році» розширено коло педагогів, які складають сертифікацію.

 

З метою виявлення і заохочення педагогічних працівників із високим рівнем педагогічної майстерності, які впроваджуватимуть у практику роботи закладів загальної середньої освіти сучасні методики компетентнісного навчання та освітні технології у 2024 році вперше буде проведено тестування фахових знань та вмінь учасників сертифікації — вчителів громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство».

 

МОН України створено робочу групу з розроблення проєкту Програми незалежного тестування фахових знань та вмінь учасників сертифікації - вчителів навчальних предметів громадянської та історичної освітньої галузі (всесвітньої Історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію і суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти»). 

Робочій групі доручено розробити проєкт Програми незалежного тестування фахових знань та вмінь учасників сертифікації до 25 грудня 2023 року. 

 

Участь учителів у сертифікації здійснюється за умови їх добровільної реєстрації.

 

Реєстрацію для участі в сертифікації буде проведено у два етапи в період з 15 до 30 січня 2024 року: 

15 — 25 січня 2024 р. у межах граничної кількості, визначеної для кожного регіону; 

26 — 30 січня 2024 р. у межах загальної граничної кількості, визначеної наказом для кожної категорії.

 

Докладніше у наказі МОН України від 01.12.2023 № 1464 «Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2024 році» та на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

При використанні матеріалів сайту обов'язковим є покликання на сайт "Громадянська та історична освіта"


"ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ" - віртуальна спільнота у соціальній мережі Фейсбук

Засновник та адміністратор - Іван Букавин



Тернопіль: