· 

Стартував Всеукраїнський конкурс мультимедійних проєктів «Врятувати від забуття»

Розпочався прийом робіт на Всеукраїнський конкурс мультимедійних проєктів «Врятувати від забуття». Метою конкурсу є зростання інтересу молоді до української історії, збереження та відновлення національної пам’яті, подолання історичних міфів.

 

Організаторами конкурсу є Міжнародний благодійний фонд національної пам’яті України та Комітет з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України у співпраці із центральними й місцевими органами влади. Також в організації заходу беруть участь представники Кабінету Міністрів України, Інституту історії України Національної академії наук України, Спілки письменників України.

 

У конкурсі можуть брати участь учні старших класів, студенти, молоді вчителі, молодіжні громадські організації та творчі спілки. На конкурс можуть подаватися як індивідуальні так і групові проєкти.

 

Участь у конкурсі здійснюється на добровільних засадах.

 

До участі у конкурсі приймаються мультимедійні проєкти – аматорські документальні та ігрові фільми й відеоролики у форматі ".avi".

Тривалість фільму не має перевищувати 8 хвилин.

На початку відеороботи має бути чітко вказано назву матеріалу та його авторів з місцем навчання/роботи.

Авторський текст виконується українською мовою.

 

До роботи слід долучити окремим файлом у форматі ".dос" анкету. Якщо роботу виконувала не одна людина (крім керівників), то анкети заповнюють усі автори, але надсилають анкети одним файлом.

Анкета має містити дані про автора/авторів проєкту:

1. Назва роботи;

2. Прізвище, ім’я, по батькові автора;

3. Місце навчання (назва навчального закладу, клас, група тощо);

4. Адреса місця навчання (з поштовим індексом);

5. Контактні телефони та адреси учасників проєкту.

 

При використанні у мультимедійних проєктах кадрів з фільмів, репортажів та інших відеоматеріалів, які не були зняті авторами проєкту, необхідно зазначити автора відеоматеріалу.

 

Конкурсні роботи та анкету учасника/учасників слід надсилати до 1 грудня 2023 р. на електронну адресу vriatuvaty-vid-zabuttia@ukr.net

 

Подані на конкурс матеріали не рецензуються і не повертаються.

 

Упродовж грудня 2023 року – січня 2024 року журі з числа професійних учителів, режисерів, громадських діячів опрацьовує конкурсні роботи та визначає переможців. Відзначення переможців відбуватиметься наприкінці січня 2024 року.

 

Додаткові питання і уточнення щодо умов конкурсу можна надсилати за електронною адресою vriatuvaty-vid-zabuttia@ukr.net

 

Докладніше про конкурс у листі Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України від 10.10.2023 № 04-24/13-2023/222369 «Про сприяння в організації та проведенні Всеукраїнського конкурсу мультимедійних проєктів «Врятувати від забуття».

При використанні матеріалів сайту обов'язковим є покликання на сайт "Громадянська та історична освіта"


"ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ" - віртуальна спільнота у соціальній мережі Фейсбук

Засновник та адміністратор - Іван Букавин



Тернопіль: