· 

Запрошуємо до участі у VIII-му Міжнародному міждисциплінарному конкурсі наукових і мистецьких робіт ім. В. Маняка та Л. Коваленко

У 2016 році започатковано і щороку проводиться Міжнародний міждисциплінарний конкурс наукових і мистецьких робіт імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко. Подружжя українських літераторів – Володимир Маняк (1934–1992) і Лідія Коваленко (1936–1993) цілком присвятили себе реалізації масштабного проекту збирання усних свідчень та розгортанню досліджень з історії Голодомору 1932–1933 рр. та досягли в цій справі визначних успіхів.

 

З метою збереження пам’яті про Голодомор 1932–1933 років та інші геноциди, а також підтримки та популяризації наукового знання, Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору (HREC in Ukraine), за підтримки і сприяння Міністерства освіти і науки України, Інституту історії України Національної Академії Наук України, Науково-освітнього консорціуму з вивчення Голодомору (HREC) при Канадському інституті українських студій Альбертського університету, запрошують учнів 5 – 11 класів, учителів і науковців до участі в VIII-му Міжнародному міждисциплінарному конкурсі наукових і мистецьких робіт імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко.

 

2023 року конкурс проводиться й на виконання Указу Президента України №598/2021 «Про заходи у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні – геноциду Українського народу» та розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2022 року № 1055‑р «Про затвердження плану заходів на 2022–2023 роки у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні – геноциду Українського народу».

 

Другий рік поспіль Міжнародний міждисциплінарний конкурс наукових і мистецьких робіт імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко відбувається в умовах широкомасштабної агресії російської федерації проти України. Організатори позиціонують конкурс як одну з форм спротиву агресору в його приречених на поразку спробах знищити українську політичну націю, її пам’ять, ідентичність і державність.

 

Спеціальна тема конкурсу у 2023 році: «Я, моя родина, моя країна: пам’ять про Голодомор і погляд на сучасну війну росії проти України крізь призму особистого досвіду».

 

Наукові та мистецькі роботи приймаються на конкурс до 12 листопада 2023 року. 

 

Підбиття підсумків та оголошення результатів відбудеться в останній тиждень листопада 2023 року. Переможці конкурсу (1, 2, 3 місця) будуть запрошені до столиці України для презентації результатів своєї наукової/творчої праці. Усі учасники отримають дипломи переможців та стипендії для подальшого поглиблення й поширення результатів наукової і творчої діяльності з проблематики Голодомору.


При використанні матеріалів сайту обов'язковим є покликання на сайт "Громадянська та історична освіта"


"ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ" - віртуальна спільнота у соціальній мережі Фейсбук

Засновник та адміністратор - Іван Букавин



Тернопіль: