· 

Історія України — обов’язковий навчальний предмет НМТ-2024



Під час пресбрифінгу 26 вересня 2023 року презентовано модель національного мультипредметного тестування (НМТ) у 2024 році.

 

Модель НМТ-2024 представили Оксен Лісовий — міністр освіти і науки України,  Сергій Бабак — голова Комітету освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, Михайло Винницький — заступник міністра освіти і науки України та Тетяна Вакуленко — директорка Українського центру оцінювання якості освіти.

 

Вступні випробування на бакалаврські програми до закладів вищої освіти України у 2024 році буде проведено у форматі національного мультипредметного тесту на комп’ютерній основі.

 

Під час НМТ кожен учасник має виконати завдання із чотирьох навчальних предметів:

три обов’язковіукраїнська мова, математика та історія України

один на вибір із перелікуукраїнська література, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, хімія, фізика чи географія. Обраний навчальний предмет вступник зазначатиме під час реєстрації для участі в НМТ.

 

Перелік обов’язкових навчальних предметів НМТ у 2024 році розширено історією України. Передбачається, що на НМТ з історії України буде винесено період від XVI до початку XXI століття за програмою зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з історії України (затверджена наказом МОН України від 26.06.2018 № 696).


При використанні матеріалів сайту обов'язковим є покликання на сайт "Громадянська та історична освіта"


"ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ" - віртуальна спільнота у соціальній мережі Фейсбук

Засновник та адміністратор - Іван Букавин



Тернопіль: