· 

Урок мужності «Герої рідного краю» до Дня захисників і захисниць України

Міністерство у справах ветеранів України (Мінветеранів) пропонує до Дня захисників і захисниць України провести у закладах освіти урок мужності «Герої рідного краю», присвячений мешканцям місцевих територіальних громад, які дають відсіч російській агресії, захищають територіальну цільність нашої держави та зробили особистий внесок у захист незалежності України.

 

Метою даного заходу є формування сталих знань про героїчну боротьбу Українського народу за утвердження та збереження суверенітету власної держави, ідеалів національної гідності, свободи, народної єдності, а також підвищення рівня громадянської свідомості молоді, формування почуття гордості за свою країну та готовності до виконання обов'язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України на героїчному прикладі Захисників та Захисниць України.

 

Військові операції, що здійснюються українськими воїнами під час захисту незалежності та територіальної цілісності України увійдуть у воєнну історію, стануть основою для розробки нових воєнних тактик та стратегій, а імена кожного захисника і захисниці України назавжди закарбуються в історії України.

 

Саме тому Мінветеранів рекомендує під час проведення уроку мужності «Герої рідного краю» в закладах освіти обговорити із учнями цінності, за які борються їхні земляки - захисники і захисниці у російсько-українській війні, а саме: незалежність та територіальну цілісність, волю, соборність, гідність України та українців. Розповісти учням, враховуючи їх вікові та психоемоційні особливості, про пам’ятні події російсько-української війни та визначні здобутки як українського війська в цілому, так і окремих представників місцевих територіальних громад з обов’язковим дотриманням вимог захисту інформації.

 

За можливості Мінветеранів просить до проведення уроку мужності «Герої рідного краю» залучати захисників і захисниць України.

При використанні матеріалів сайту обов'язковим є покликання на сайт "Громадянська та історична освіта"


"ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ" - віртуальна спільнота у соціальній мережі Фейсбук

Засновник та адміністратор - Іван Букавин



Тернопіль: