· 

Майстер-клас зі створення і використання відеоматеріалів у навчанні історії та суспільствознавчих дисциплін

Важливим завданням сучасної української освіти є підготовка та професійне зростання медіакомпетентного й медіаграмотного вчителя, який буде готовий розвинути ці компетентності в школярів.

 

15 серпня 2023 року у рамках роботи проблемної групи вчителів історії та суспільствознавчих дисциплін «Майстерня медіаграмотності» у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти (ТОКІППО) відбувся майстер-клас «Створення та використання відеоматеріалів з метою підвищення ефективності навчання історії, правознавства та громадянської освіти».

 

Майстер-клас для учасників заходу дав методист ТОКІППО Іван Ярославович Букавин. Загалом майстер-клас зібрав понад 60 зацікавлених даною темою педагогів закладів загальної середньої освіти Тернопільщини.

 

Цифрова модернізація викладання в умовах дистанційних технологій онлайн-навчання зробила використання відеоматеріалів ще більш актуальним. Навівши відповідні приклади, Іван Ярославович ознайомив педагогів з тими можливостями, які дає відео на уроці. Відео при вмілому застосуванні є корисним навчальним інструментом. Адже саме медіаконтент, зокрема відео, дозволяє зробити навчання історії, правознавства та громадянської освіти максимально наочним й ефективним для всіх учнів.

 

Іван Ярославович показав, як в умовах дистанційного та змішаного навчання, з допомогою сучасного програмного забезпечення, створювати та редагувати навчальні відеоматеріали. А ще як разом з учнями вчитель може створити та використовувати відеотеку з навчальних роликів. Включення учнів у практичну підготовку уроків із залученням відео слід розглядати як приклад вдалого застосування STEAM-технологій у навчанні.

 

Під час майстер-класу розглянуто також правові аспекти використання відеоматеріалів в освітньому процесі.

При використанні матеріалів сайту обов'язковим є покликання на сайт "Громадянська та історична освіта"


"ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ" - віртуальна спільнота у соціальній мережі Фейсбук

Засновник та адміністратор - Іван Букавин



Тернопіль: