· 

П’ятеро юних істориків з Тернопільщини стали переможцями всеукраїнської учнівської олімпіади

Упродовж 17 - 20 квітня 2023 року м. Рівне було «столицею» юних істориків з усієї України. Саме тут працювали оргкомітет та журі IV етапу XXV Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії. У 2022/2023 навчальному році, в умовах правового режиму воєнного стану, завершальний етап олімпіади вперше відбувався у дистанційному форматі.

 

До складу команди юних істориків Тернопільщини ввійшли 9 учнів – переможців III етапу олімпіади:

два учні 8 класуЧумак Карина (Шумбарська гімназія Шумської МР, вчитель Кондратюк Р.У.) та Саламатин Борис (Кам’янківська ЗОШ І-ІІІ ст. Підволочиської СР, вчитель Гуцайлюк Н.Б.); 

два учні 9 класуПархоменко Ванеса (Тернопільська Українська гімназія ім. І. Франка, вчитель Томашевська Л.А.) та Ковалів Христина (Чортківська гімназія ім. М. Шашкевича, вчитель Петровська С.П.);

три учні 10 класуСтельмащук Адріана (Шумський ліцей, вчитель Приймич Л.І.), Логуш Микола (Чортківська гімназія ім. М. Шашкевича, вчитель Кушнір Ю.Ю.) та Кернична Софія (Бучацький ліцей, вчитель Павлишин Г.П.);

два учні 11 класуГриненко Анастасія (Чортківська ЗОШ І-ІІІ ст. № 6; вчитель Бельзецька Г.Й.) та Шпилик Руслан (Бережанський ліцей ім. Б. Лепкого, вчитель Музичка М.М.).

 

У понеділок 17 квітня 2023 року відбувся тренувальний «пробний тур» олімпіади. Учасники з 21 області України на практиці ознайомилися з організаційно-технічними умовами участі в олімпіаді у форматі онлайн виконуючи «пробні» завдання, відповіді на які не оцінювалися.

 

Другий тур олімпіади – теоретичний. 18 квітня учасники з 8 класу виконували 4 завдання, а їхні старші колеги з 9-11 класів – 5 завдань теоретичного характеру. У своїх відповідях учасники мали продемонструвати не тільки високий рівень володіння фактичним матеріалом, але й творчого його застосування, обґрунтовуючи відповідь та висловлюючи свою думку на актуальні питання історичного розвитку України та світу.

 

Третій тур олімпіади – практичний. 19 квітня кожен з учасників олімпіади повинен був виконати десятки непростих тестових завдань.

 

Оголошення переможців олімпіади відбулося 20 квітня під час урочистого закриття олімпіади.

Компетентне журі на чолі з доктором історичних наук, професором Національного авіаційного університету С.С. Трояном достойно оцінило старання юних істориків Тернопільщини.

 

Переможцями IV етапу XXV Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії стали:

 

Анастасія Гриненко, учениця 11 класу Чортківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 —  диплом II ступеня;

 

Адріана Стельмащук, учениця 10 класу Шумського ліцею — диплом II ступеня;

 

Микола Логуш, учень 10 класу Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича — диплом III ступеня;

 

Ванеса Пархоменко, учениця 9 класу Тернопільської Української гімназії ім.. І. Франка — диплом II ступеня;

 

Карина Чумак, учениця 8 класу Шумбарської гімназії Шумської міської ради —  диплом II ступеня.

 

Найщиріші вітання переможцям! Велика подяка учням і вчителям за колосальну роботу з підготовки до олімпіади! Подальших вам успіхів і перемог!

При використанні матеріалів сайту обов'язковим є покликання на сайт "Громадянська та історична освіта"


"ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ" - віртуальна спільнота у соціальній мережі Фейсбук

Засновник та адміністратор - Іван Букавин



Тернопіль: