Календарно-тематичне планування з історії, правознавства та громадянської освіти

8 - 11 класи

* Передбачається доповнення матеріалу впродовж 2024/2025 навчального року.

Перенавантаження може викликати сповільнену роботу сторінки.



Про особливості планування викладання у 2024/2025 н.р. навчальних предметів і курсів освітньої галузі «Суспільствознавство»

У 2024/2025 навчальному році історія, правознавство та громадянська освіта викладаються у 8 - 11 класах за навчальними програмами освітньої галузі «Суспільствознавство», яким надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України», що затверджені наказом від 03 серпня 2022 року № 698.

 

Учителі розробляють календарне планування на основі програм затверджених МОН України. Кількість годин на вивчення тієї чи іншої теми визначаються вчителями самостійно.

 

Ці ж програми рекомендовано використовувати для класів з поглибленим вивченням історії у 8 і 9 класах, правознавства у 9 класі та профільного навчання історії у 10 - 11 класах. Навчальний матеріал розподіляється пропорційно до передбаченої кількості уроків на рік. При цьому варто більше годин відводити на практичні заняття/роботи.

Примітка. Слід звернути увагу, що до вперше оприлюднених у серпні 2022 року текстів програм з історії* пізніше було внесено уточнення та доповнення! Тому під час планування викладання історії України, всесвітньої історії у 7-11 класах та інтегрованого курсу "Історія: Україна і світ" у 10-11 кл потрібно використовувати тільки навчальні програми у версії друкованих видань, що сьогодні розміщені на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України.

* Приклад відмінностей у навчальних програмах з історії для 6 - 11 класів:

1 - текст програм від серпня 2022 р.;

2 - нині чинні програми.

Під час натискання (клікання) зображення збільшуються.


При використанні матеріалів сайту обов'язковим є покликання на сайт "Громадянська та історична освіта"


"ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ПЕДАГОГІВ" - віртуальна спільнота у соціальній мережі Фейсбук

Засновник та адміністратор - Іван Букавин



Тернопіль: